29 mrt door 17

Het gebeurt wel eens dat jouw deeg voor koekjes of bijvoorbeeld een appeltaart net even iets anders wordt dan je wilt. Dit betekent niet meteen dat het recept niet klopt, een te droog of te plakkerig deeg kan verschillende oorzaken hebben. Er zijn verschillende soorten bloem en boter, of misschien was jouw ei wel net iets groter of kleiner. Genoeg oorzaken waardoor jouw deeg net even anders wordt dan in het recept beschreven staat.

Niet erg, want het is gelukkig niet moeilijk om droog of plakkerig deeg weer werkbaar te maken.

Deeg is te droog

Mix je het deeg met een mixer en is het nog hartstikke korrelig? Probeer dan eens met de hand verder te kneden. Door de warmte van je handen wordt de boter zachter en kneed je het deeg eenvoudig tot een mooie bal.

Blijft het nu ook nog te droog? Voeg dan eens een klein beetje boter toe. Dit gaat het snelst door je handen in te vetten en het deeg door te kneden. Zo is het direct gelijkmatig verdeeld.

Soms kun je ook een eetlepel melk toevoegen, doe dit alleen als het recept al melk bevat.

Deeg is te plakkerigOnline En Bedden Vergelijken nl Shopalike Kopen Kingsize redCoBx

Blijft jouw deeg overal aan plakken en is het onwerkbaar? Voeg dan een bloem toe. Zet de mixer aan en voeg steeds een eetlepel bloem toe tot het deeg niet meer plakkerig is.

Gebruik je in jouw recept zelfrijzend bakmeel? Dan voeg je daar een beetje meer van toe.

Reacties

 1. Laagste Prijs Kasten OnlineBeslist be Bergkasten HbW9DYeE2I

 2. Tafel Dining Marmeren Cm Oxdenmarq Oslash80 EettafelKleine O 8n0OZwPkNX

  Nou …een zondag middag appeltaart bakken met mijn zoonlief is een groot fiasco met een hoop frustratie geworden. 400 gram meel + 200 gram suiker + 200 gram boter is op mijn aanrecht een hoop poeder ipv stevig deeg! Ben al een uur aan het kneden en het blijft poeder dus veeg het nu zo de vuilnisbak in en mijn zoon nog steeds geen appeltaart!
  Kan iemand mij vertellen wat ik fout heb gedaan want in mijn logica kloppen die verhoudingen echt niet!!!!

  Wastafelonderkasten Bruynzeel Wastafelonderkasten Bruynzeel Van Royal AanbiedingOnderbouwkasten AanbiedingOnderbouwkasten Van Wastafelonderkasten Royal AanbiedingOnderbouwkasten rxeBdCQEoW
 3. Laagste Prijs Kasten OnlineBeslist be Bergkasten HbW9DYeE2I

  Ik heb ook altijd een probleem met deeg rollen. Heb de rondo’s gemaakt en dan moet het koude deeg uitgerold worden. Ik krijg alleen maar brokken deeg terwijl het mooi deeg was toen het pas gemengd was. Ik werk met een met meel bestrooide marmeren plaat, heb een anti plak deegroller waar alles toch aan vast plak ook als ik er meel op doe, ik word daar heel moedeloos van want alleen het deeg verwerken kost mij al een uur en het resultaat is dat de rondo’s uit elkaar vallen, te bros.
  Ik durf bijna niet meer aan een baksel te beginnen…….
  Heeft iemand de juiste tips voor mij????

  • Laagste Prijs Kasten OnlineBeslist be Bergkasten HbW9DYeE2I

   Een koud deeg is nooit gelijk goed uit te rollen, dat is niet zo gek. Even doorkneden als het uit de koeling komt lost het op. Of gewoon even een beetje op temperatuur laten komen.

  • Laagste Prijs Kasten OnlineBeslist be Bergkasten HbW9DYeE2I

   Laagste Prijs Kasten OnlineBeslist be Bergkasten HbW9DYeE2I

   Ik heb een marmeren deegroller, beetje bloem er op en het werkt prima. Die anti-plakrollers heb ik ook gehad en ik had er ook altijd ruzie mee. Die marmeren roller is lekker zwaar, blijft lekker koel en is makkelijk schoon te maken.

 4. Laagste Prijs Kasten OnlineBeslist be Bergkasten HbW9DYeE2I

  Ik heb wat koud water te gevoegd et dat was prima net als voor een ‘pâte sablėe’

 5. Hoi Laura, heb je ook weleens gehad dat na het bakken van een biscuittaart de bovenlant weer plakkerig wordt na het afkoelen? Moet het dan toch langer in de oven?

210 nl Matrassen Pantera Beste Matras 80 KopenBeslist nv80wmN

Trackbacks

 1. Laagste Prijs Kasten OnlineBeslist be Bergkasten HbW9DYeE2I

  […] Meng boter, basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, half ei, vanillesuiker en een snufje zout tot een stevig deeg en verdeel in 3 delen. Is jouw deeg nog te droog, of juist te plakkerig? Lees dan hier hoe je er eenvoudig een mooi deeg van maakt. […]

 2. Laagste Prijs Kasten OnlineBeslist be Bergkasten HbW9DYeE2I Appeltaart | Recepten schreef:
  10 oktober 2017 om 13:40

  […] Meng boter, basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, het halve ei, vanillesuiker en een snufje zout tot een stevig deeg en verdeel in 3 delen. Is jouw deeg nog te droog, of juist te plakkerig? Lees dan hier hoe je er eenvoudig een mooi deeg van maakt. […]

  Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met Laagste Prijs Kasten OnlineBeslist be Bergkasten HbW9DYeE2I *